Dana Miller

ELECTION: Langley City council candidate Dana Miller

A Voter’s Guide to key election questions.

Dana Miller

Running for a seat on council in the City of Langley

.

Owner, Universal Nature, 48

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: Langley is my hometown from kindergarten through to high-school graduation, and a return to live and work her in my 20s, and again for courses to complete my university degree a BA in policy studies and political science.

Additionally, I earned a diploma, ITA Certification and completed governance and human rights training. I have 23 years of employment experience in the health and social services sector with vulnerable populations, 30 years volunteer service including in multiple elected policy positions, wherein I researched, wrote and lobbied for my policy that was included in a federal election platform. For learning I travelled to nations across four continents. Most recently I was the primary caregiver, medical representative, and power of attorney for my elderly grandmother who required my advocacy skills navigating systems and services in DVA and Fraser Health Authority.

.

Facebook: @DanaLMiller

.

Website: danamiller.ca

.

• Who is your favourite superhero, and why? Any Canadian superhero.

.

There are 16 candidates running for six councillor seats with the City of Langley. The following arequestions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: None. Family obligations, as I am executor of an estate, make my residence about 10 minutes outside of Langley City.

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 16+

.

3. How many Langley City council meetings have you attended in the past year?

Answer: None. I attended and I have spoken at other City council meetings.

.

4: Should the City be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Yes.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes. Langley may not receive exactly what it wants in terms of transit, though any increase in moving Langley residents, products, and services to and fro is better than exclusion from increased transit and transportation.

.

6. Should the City’s industrial area be phased out in favour of residential and commercial development?

Answer: No.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No.

.

8. Do you agree with the growth estimates for Langley City in its new Nexus of Community strategic plan?

Answer: Don’t know. Inevitably, Langley will grow in population, though uncertain on the specific numerical estimates.

.

9. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No.

.

10. Should the City fund an arts centre?

Answer: No.

.

11. Does Langley City need an indoor swimming pool?

Answer: Yes.This is probable and may be required as the City grows in population and climate continues to change.

.

12. Should Langley City lobby for its own urgent care centre?

Answer: Yes.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes.

.

14. Should the City amalgamate with the Township?

Answer: Yes.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley City being pushed to grow too fast?

Answer: No.

.

17. Should Langley City take more direct action to combat the opioid crisis locally?

Answer: Yes.

.

18. Should the City encourage the creation of more rental and low-income housing?

Answer: Yes.

.

19. Should the City taxes be cut by cutting services?

Answer: No.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No.

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

VIDEO: Former Abbotsford resident giving away $1,000

Langley native Alex Johnson creates elaborate treasure hunt to give away cash

Heritage rail to remain closed for both July and August

Fraser Valley Heritage Rail Society may open Cloverdale Station in September

Lost Langley couple rescued from James Lake, near Kelowna

The rescue occurred Saturday, July 11

UPDATED: Build your own dinosaur zoo with animatronic auction in Langley

Dozens of robot dinosaurs and fossils are going on the auction block next month

Wage subsidy will be extended until December amid post-COVID reopening: Trudeau

Trudeau said the extension will ‘give greater certainty and support to businesses’

COVID-19 exposure on Vancouver flight

The Air Canada 8421 flight travelled from Kelowna to Vancouver on July 6

Double homicide investigation leads Vancouver police to Chilliwack

A VPD forensics unit was in Chilliwack Saturday collecting evidence connected to East Van murders

Tree planters get help with COVID-19 protective measures

Ottawa funds extra transportation, sanitizing for crews

UPDATE: Abbotsford shooting victim was alleged ‘crime boss,’ according to court documents

Jazzy Sran, 43, was believed to have been smuggling cocaine across the border

Trudeau apologizes for not recusing himself from WE decision

He says his and his family’s longtime involvement with the WE organization should have kept him out of the discussions

Beverly Hills 90210 star’s family selling Vancouver Island Beach Resort

You can own Jason Priestley’s Terrace Beach Resort in Ucluelet for less than $5 million

Islanders want BC Ferries to follow order that lets residents board before tourists

For ferry-dependent communities, ferries are often the sole practical lifeline to work, school or medical appointments.

Washington’s NFL team drops ‘Redskins’ name after 87 years

The franchise was given the name back in 1933, when it was still in Boston

Most Read