Serena Oh

Serena Oh

ELECTION: Langley City mayoralty candidate Serena Oh

A Voter’s Guide to key election questions.

Serena Oh

Running for mayor in the City of Langley

.

Advisor for the highest ranking politicians (2015-18), 60

.

• Have you held office in past? If so, please specify: Not answered

.

Candidate provided bio: Residency: Langley. Volunteering: BC Seniors Games, seniors resources society. Top issues: 1. Affordable housing, poverty reduction. 2. Safe healthy, vibrant City. 3. Clean rapid transit.

.

Phone: 778-277-1110

Email: serenaoh100@gmail.com

.

• Who is your favourite superhero, and why? Serena Oh is my superhero, honest, kind, loving, courageous, bold, problem-solver, never give up, strong leadership.

.

There are three candidates running for the City of Langley’s mayor’s chair. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Douglas

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: Five years

.

3. How many Langley City council meetings have you attended in the past year?

Answer: 5-7

.

4: Should the City be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Work with federal government.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: No.

.

6. Should the City’s industrial area be phased out in favour of residential and commercial development?

Answer: Yes.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No.

.

8. Do you agree with the growth estimates for Langley City in its new Nexus of Community strategic plan?

Answer: No.

.

9. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: Yes.

.

10. Should the City fund an arts centre?

Answer: Yes.

.

11. Does Langley City need an indoor swimming pool?

Answer: No.

.

12. Should Langley City lobby for its own urgent care centre?

Answer: No. Work with Township.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes. Review.

.

14. Should the City amalgamate with the Township?

Answer: No. Homeless issues work with Township.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley City being pushed to grow too fast?

Answer: No.

.

17. Should Langley City take more direct action to combat the opioid crisis locally?

Answer: Yes.

.

18. Should the City encourage the creation of more rental and low-income housing?

Answer: Yes.

.

19. Should the City taxes be cut by cutting services?

Answer: No.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: Yes.