Margaret Kunst

Margaret Kunst

ELECTION: Langley Township council candidate Margaret Kunst

A Voter’s Guide to key election questions.

Margaret Kunst

Running for council in Langley Township

.

Business owner and director of non-profit, 51

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: I was born and raised in Langley and fortunate to live in four of Langley’s communities. My husband and I raised four kids and live in Brookswood. We operated our business, Farwest Sawdust & Shavings Ltd., for 20 years.

My experience includes volunteering on various committees and boards and being active in Langley’s sports and recreation community: Langley minor hockey, Langley women’s hockey, Langley mixed slo-pitch, and working part-time as a tour guide in Vancouver.

Currently I sit on Langley’s immigration refugee advisory committee and Township of Langley’s housing coordination committee.

In 2008 I volunteered to help settle 50 families who arrived as refugees, working specifically with youth make positive connections in the community.

Currently I work as the operations director for PuCKS Powerplay Foundation. I’m privileged to work with a variety of people and organizations to help kids reach their academic goals, play sports, gain work experience and find employment.

.

Website: mkunst.ca

.

Facebook: @MargKunst

.

Phone: 604-533-7106

.

• Who is your favourite superhero, and why? Superman – He is always there to help people. He does it anonymously and doesn’t want to be exposed for his heroism.

.

There are 23 candidates running for eight Langley Township council seats. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Brookswood

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 51 years

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: I have gone to all the meetings except for two this past year.

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Don’t know. I think the municipality needs to play a role to support but this should be a shared responsibility.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes. But we need the density to support bringing elevated rail which is something we need to plan for in the future.

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer: Yes.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: Yes.

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: Yes.

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes.

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: Don’t know.

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: Yes.

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: No.

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: Yes.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: Don’t know.

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: yes.

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: Don’t know.

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: Yes.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: Yes.

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

A memorial to Hudson Brooks outside the South Surrey RCMP detachment. (File photo)
Officer who fatally shot Hudson Brooks recounts ‘absolutely terrifying’ incident

Const. Elizabeth Cucheran testified at coroner’s inquest Tuesday morning

xxx
Batting cages decided where Langley baseball training camp was held

Two groups came together after one learned its cages didn’t meet COVID-19 criteria

Single-family houses like these, under construction in Willoughby, are now 20 per cent more valuable than a year ago, according to recent real estate numbers. (Matthew Claxton/Langley Advance Times)
‘Great Congestion’ hits Langley real estate as buyers vie for houses

Townhouses and single-family homes are in high demand and prices are up

Riverside Calvary Church in Walnut Grove. (Langley Advance Times file)
B.C. is ‘stereotyping’ churches as riskier for COVID than other spaces, lawyer argues

Judge said that freedom of expression, religion are not at issue in the case

Older rental apartments are prime candidates for renovations, and could result in lost affordable housing stock. (Zoë Ducklow photo)
B.C.’s renoviction overhaul a good start, but won’t preserve affordable stock, lawyer says

And still no protection for people who can’t pay rent due to COVID-19

Cannabis bought in British Columbia (Ashley Wadhwani/Black Press Media)
Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

(Photo by Marissa Baecker/Shoot the Breeze)
B.C. WHL teams to hit the ice with Kelowna, Kamloops hub cities

Kelowna, Kamloops centres chosen to host B.C. WHL teams for 24-game regular season

The machines are akin to ATMs and allow drug users at risk of overdose to get hydromorphone pills dispensed to them after their palm has been scanned to identify its unique vein pattern. (CANADIAN PRESS)
Feds dole out $3.5M for ‘vending machines’ to dispense safer opioids in B.C.

The machines are located in four cities across Canada, including Vancouver and Victoria

Kelowna’s lakefront visitor centre is one of 130 around the province. Tourism businesses have been hardest hit by COVID-19 restrictions on travel. (Destination B.C.)
Tourism, small business getting COVID-19 help, B.C. minister says

$300M grant program has delivered $50 million so far

The incident happened in downtown Castlegar. Photo: Betsy Kline
Castlegar teen recounts stabbing after stranger breaks into grandmother’s house

The unnamed teen survived a terrifying attack Feb. 21

(Black Press file photo)
Agassiz boy, 11, dies from ‘extensive injuries’: Homicide team

Agassiz RCMP were called out Friday to assist with a child in medical distress

Most Read