Phyllis Heppner

Phyllis Heppner

ELECTION: Langley Township council candidate Phyllis Heppner

A Voter’s Guide to key election questions.

Phyllis Heppner

Running for council in Langley Township

.

Business owner, age not provided

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: I have lived in Langley for 34 years where my husband and I have raised four great kids – now adults. This is my first foray into seeking office as a candidate for Township council.

As a classical and jazz musician and piano teacher, I want to promote the arts. My leadership experience includes: president of Registered Music Teachers branch, President of Langley Morning Toastmasters, Commander of AWANA program in my church, owner-operator of my business, member of the Brookswood -Fernridge Planning Committee.

It ‘s while serving on this committee that I realized that I should put myself forward to make a real difference for all of Langley.

I enjoy the challenge of working on difficult projects, looking deeply into issues, collaborating with others, considering opposing viewpoints, and creating beauty wherever possible.

For smart growth, consider casting a vote at “the bottom of the ballot” – Phyllis Heppner.

.

Website: phyllisheppner.com

.

Facebook: @Phyllis-Heppner-Your-new-voice-for-Langley-Township-Council

.

• Who is your favourite superhero, and why? sdfgdfas

.

There are 23 candidates running for eight Langley Township council seats. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer:Brookswood (some people in Aldergrove wanted to write me off because of where I live. How relevant is this? :))

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 34 years

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: Don’t know. At least 5.

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Don’t know. The homeless must be cared for! But I am leery of direct government funding. Government help is often not real help. But the township can absolutely support charities and churches who are doing this work. by offering property for building and incentives.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes.

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer:

Don’t know. As much as I want to see an arts centre in Langley, the municipal taxpayers should not fund it. The money should come from community amenity charges along with private and/or corporate donors.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: Yes. We keep up with proper police/population ratio, but I would rather cut waste elsewhere than raise taxes.

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: Yes

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: Don’t know.

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: Yes

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: Yes

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: Don’t know. Too fast? Only if we don not prepare in advance. We do know what to expect so we can plan for the growth and create great communities for the future. If we squelch growth, we increase the cost of housing and force our young people and seniors out.

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: Yes – but only with a goal to preserve the character. This is a destination location and so parking needs to be improved and the trucks re-routed to River Road so they do not go through town.

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: Yes

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: Yes

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: Yes

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

A memorial to Hudson Brooks outside the South Surrey RCMP detachment. (File photo)
Officer who fatally shot Hudson Brooks recounts ‘absolutely terrifying’ incident

Const. Elizabeth Cucheran testified at coroner’s inquest Tuesday morning

xxx
Batting cages decided where Langley baseball training camp was held

Two groups came together after one learned its cages didn’t meet COVID-19 criteria

Langley MLA Andrew Mercier rose in the provincial legislature on Monday, March 1, to praise a planned new rainbow crosswalk in Langley and to provide some historical context (Provincial legislature video image)
MLA Andrew Mercier praises new Langley rainbow crosswalk

‘There is no human right to hate’

Single-family houses like these, under construction in Willoughby, are now 20 per cent more valuable than a year ago, according to recent real estate numbers. (Matthew Claxton/Langley Advance Times)
‘Great Congestion’ hits Langley real estate as buyers vie for houses

Townhouses and single-family homes are in high demand and prices are up

Riverside Calvary Church in Walnut Grove. (Langley Advance Times file)
B.C. is ‘stereotyping’ churches as riskier for COVID than other spaces, lawyer argues

Judge said that freedom of expression, religion are not at issue in the case

Older rental apartments are prime candidates for renovations, and could result in lost affordable housing stock. (Zoë Ducklow photo)
B.C.’s renoviction overhaul a good start, but won’t preserve affordable stock, lawyer says

And still no protection for people who can’t pay rent due to COVID-19

Cannabis bought in British Columbia (Ashley Wadhwani/Black Press Media)
Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

(Photo by Marissa Baecker/Shoot the Breeze)
B.C. WHL teams to hit the ice with Kelowna, Kamloops hub cities

Kelowna, Kamloops centres chosen to host B.C. WHL teams for 24-game regular season

The machines are akin to ATMs and allow drug users at risk of overdose to get hydromorphone pills dispensed to them after their palm has been scanned to identify its unique vein pattern. (CANADIAN PRESS)
Feds dole out $3.5M for ‘vending machines’ to dispense safer opioids in B.C.

The machines are located in four cities across Canada, including Vancouver and Victoria

Kelowna’s lakefront visitor centre is one of 130 around the province. Tourism businesses have been hardest hit by COVID-19 restrictions on travel. (Destination B.C.)
Tourism, small business getting COVID-19 help, B.C. minister says

$300M grant program has delivered $50 million so far

The incident happened in downtown Castlegar. Photo: Betsy Kline
Castlegar teen recounts stabbing after stranger breaks into grandmother’s house

The unnamed teen survived a terrifying attack Feb. 21

(Black Press file photo)
Agassiz boy, 11, dies from ‘extensive injuries’: Homicide team

Agassiz RCMP were called out Friday to assist with a child in medical distress

Most Read