Sunny Hundal

Sunny Hundal

ELECTION: Langley Township council candidate Sunny Hundal

A Voter’s Guide to key election questions.

Sunny Hundal

Running for council in Langley Township

.

Small business owner/realtor, 42

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: Sunny moved to the Lower Mainland in 2001, and has since started his family and business here. Since arriving he has felt a deep sense of pride for where he lives and firmly believes being an active member of the community is a responsibility, not a choice. As a father, a business owner, and community advocate, he has the experience and the ideas to make Langley’s future brighter by making sure our infrastructure keeps up with our growing population so that there is no trade-off between a growing Langley and quality of life, work to support small businesses and keep taxes low so that there are more good-paying jobs, and expand roads and transit to make sure people can get to where they need to be. He looks forward to working with residents on these issues so that we’re an even more livable, healthy, and growing community.

.

Website: www.sunnylangley.ca

.

Facebook: @SunnyHLangley

.

Phone: 604-365-0004

.

Twitter: @SunnyHLangley

.

• Who is your favourite superhero, and why? No answer

.

There are 23 candidates running for eight Langley Township council seats. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Walnut Grove

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: since 2013

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: Two

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Yes

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer: Yes

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: Yes

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: Yes

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: No

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: Yes

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: No

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: Yes. We need to maintain the heritage guidelines, and create new opportunities.

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: No

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: Yes

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

Cyclists checked out the 216th interchange crossing the night before it opened to motor vehicles in early September, 2020. The overpass has separated bike lanes for riders. (Mitchell Nurse/Special to the Langley Advance Times)
Langley overpass wins cycling infrastructure award

HUB Cycling handed out the award to the Township and province recently

A retail cannabis outlet in Aldergrove got its final rezoning approval on Feb. 22. (Black Press Media File)
Aldergrove cannabis shop gets rezoning approval – barely

Council voted twice after narrowly defeating the project the first time

Aldergrove Regional Park will be home to a child-friendly nature gnome tour in March. (Special to The Star)
Aldergrove Regional Park home to gnome-guided tours for children

Families can sign up for nature-themed events happening throughout spring break in March

Kwantlen Polytechnic University announced this week that 64 more health care assistant spaces will be opened at the school. (KPU/Special to the Langley Advance Times)
KPU to train more health workers for seniors care homes

Provincial funding means 64 more spaces for students

Provincial health officer Dr. Bonnie Henry updates B.C.’s COVID-19 situation at the B.C. legislature. (B.C. government)
B.C. reports 10 additional deaths, 395 new COVID-19 cases

The majority of new coronavirus infections were in the Fraser Health region

British Columbia provincial health officer Dr. Bonnie Henry arrives to view the Murals of Gratitude exhibition in Vancouver, on Friday, July 3, 2020. THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck
Death threats mount against Dr. Bonnie Henry, sparking condemnation from Horgan, Dix

Henry has become a staple on televisions in homes across British Columbia since January 202

Bryan Adams with his mom, Jane Adams Clark, at Lions Gate Hospital. (Bryan Adams)
Bryan Adams gives shout out to North Shore hospital

The singer’s mom was in Lions Gate Hospital for care

Shoppers will be able to get their hands on signed bottles of Ryan Reynolds’ new gin at B.C. liquor stores this summer. (Twitter/Ryan Reynolds)
Ryan Reynold’s Aviation Gin autographed and coming to B.C. stores

This summer 100 bottles will be available to the public for purchase across five B.C. liquor stores

Cannabis bought in British Columbia (Ashley Wadhwani/Black Press Media)
Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

An official investigation will be launched after VPD officers were recorded posing near a dead body at Third Beach on Wednesday morning, Feb. 24. (Screen grab/Zachary Ratcliff)
VIDEO: Vancouver officers under review for allegedly laughing, taking pictures next to dead body

Two officers were caught on video by a local beachgoer Wednesday morning in Stanley Park

Provincial health officer Dr. Bonnie Henry updates B.C.’s COVID-19 situation at the B.C. legislature. (B.C. government)
‘Stay local’: Dr. Henry shoots down spring break travel for British Columbians

B.C. is reportedly working with other provincial governments to determine March break policies

“Our biggest challenge has been the amount of vaccine,” said FNHA acting chief medical officer Dr. Shannon McDonald. (First Nations Health Authority Facebook photo)
All First Nations on reserve to be vaccinated by end of March: First Nations Health Authority

Vaccinations continuing for B.C. First Nations amid shortages

(Delta Police Department photo)
B.C. youth calls 911 after accruing $7K in online gaming charges

‘Police spoke with the student about appropriate times to call 911’

Most Read