Sindy Jeffrey

ELECTION: School trustee City candidate Sindy Jeffrey

A Voter’s Guide to key election questions.

Sindy Jeffrey

.

Running for school trustee in the City of Langley

Court-ordered child visitation supervisor, film industry, and semi-retired, 62

.

Have you held office in past? If so, please specify: No.

.

Candidate provided bio:

I was born in B.C., the youngest of four children. I have my own three adult children and three grandchildren. I have lived in Langley 13 years, my grandchildren attend a Langley elementary school.

I joined the Canadian Armed Forces when I was 17, similar field as a corrections officer and continued working in the corrections environment.

At a later date, I returned to school, graduating from the police academy (investigation and enforcement skills program) was a member of the child and youth prostitution task force hosted by the attorney general’s department.

While my children were attending school I was involved with their PAC at different levels, including the PAC president and DPAC. Continuing my education in child psychology (DEAC accredited) and court-ordered child home visit supervisor.

The last few years I have been involved with my grandchildren and in the film industry.

.

Website: sindyjeffreyschooltrusteecandidatecityoflangley.com

Telephone number voters can reach you at: 778-848-4921

Who is your favourite superhero, and why?

Supergirl, always ready for the challenge.

.

There are 12 candidates running for seven positions on Langley School Board. The following are questions asked of each trustee hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Langley City.

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 13 years

.

3. How many Langley School Board meetings have you attended in the past year?

Answer: Not enough.

.

4: Do you support the use of the SOGI resources in Langley schools?

Answer: Ambiguous question. Age appropriate.

.

5. Should school districts once again have authority over municipal school taxation?

Answer: Yes. I will advocate to support this.

.

6. Are school administrators overpaid?

Answer: No.

.

7. Should the province have the power to dismiss school boards?

Answer: No. These are officials, people elected.

.

8. Should Langley offer incentives to attract more teachers?

Answer: Yes.

.

9. Do schools rely too much of parent fundraising efforts?

Answer: Yes.

.

10. Should the district do more to lobby for new schools in the faster growing areas?

Answer: Yes.

.

11. Do you think the province is underfunding public education?

Answer: Yes.

.

12. Should the school district solicit corporate money by way of sponsorship to fund education?

Answer: Yes.

.

13. Should the school district cut down on using technology, like iPads and computers – to save money?

Answer: No.

.

14. Should the district have a strategy to reduce portables?

Answer: Yes.

.

15. Should we re-instate the previous busing boundaries for students?

Answer: Not sure.

.

16. Should students requiring extra attention – such as ESL or those with behavioural or learning disabilities – betaught separately from other students?

Answer: Yes, be taken out for certain subjects then returned to the class.

.

17. Do you support increasing the amount of international students to help fund education?

Answer: No.

.

18. Should a trustee live in the community they want to serve in?

Answer: Yes.

.

19. Should there be a limit to the number of consecutive terms a trustee can serve?

Answer: Yes.

.

20. Should the district redevelop vacant school sites to bring in revenue?

Answer: Redevelop into other learning centres.

Just Posted

Langley Secondary Saints win quarter-final

Victory sends senior varsity team to semi-finals at BC Place stadium in Vancouver

Vote for best Christmas tree to benefit Langley Memorial Hospital Foundation

Newlands Golf and Country Club hosts 29th annual Festival of Trees

Langley businesses rallying together to help their community

Send your business happenings and tips to editor@langleyadvancetimes.com

ALC rules stymie recovery house’s purchase of Langley property

A recovery house has dropped plans to purchase a Langley site

Jazz vocalist Jennifer Scott comes to town with her trio

Jazz in the Fort presents live music at Fort Langley’s Saba Cafe and Bistro, Nov. 30

Cold, stormy winter forecast across much of Canada, The Weather Network predicts

In British Columbia temperatures will be slightly above normal and precipitation will be just below normal

UPDATED: Vancouver Island’s Joe gets suspended sentence in Teddy the dog cruelty case

Melissa Tooshley expected in court on Thursday in same case

Nineteen boats carrying invasive mussels stopped at B.C. borders

Waters of Columbia-Shuswap still test mussel-free

Woman ‘horrified’ after being told to trek 200 kilometres home from Kamloops hospital

‘I can’t get from Kamloops back to 100 Mile House injured, confused… no shoes, no clothes whatsoever’

Canadian universities encourage exchange students in Hong Kong to head home

UBC said 11 of its 32 students completing programs in Hong Kong have already left

Midget no more: Sweeping division name changes coming to minor hockey in Canada

Alpha-numeric division names will be used for the 2020-2021 season and beyond

Duncan man gets suspended sentence in Teddy the dog cruelty trial

Joe also gets lifetime ban on owning animals

B.C. pushes for greater industry ‘transparency’ in gasoline pricing

Legislation responds to fuel price gap of up to 13 cents

B.C. woman ordered to return dog to ex-boyfriend for $2,000

After the two broke up, documents state, they agree to share custody of the dog, named Harlen

Most Read