Dana Miller

ELECTION: Langley City council candidate Dana Miller

A Voter’s Guide to key election questions.

Dana Miller

Running for a seat on council in the City of Langley

.

Owner, Universal Nature, 48

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: Langley is my hometown from kindergarten through to high-school graduation, and a return to live and work her in my 20s, and again for courses to complete my university degree a BA in policy studies and political science.

Additionally, I earned a diploma, ITA Certification and completed governance and human rights training. I have 23 years of employment experience in the health and social services sector with vulnerable populations, 30 years volunteer service including in multiple elected policy positions, wherein I researched, wrote and lobbied for my policy that was included in a federal election platform. For learning I travelled to nations across four continents. Most recently I was the primary caregiver, medical representative, and power of attorney for my elderly grandmother who required my advocacy skills navigating systems and services in DVA and Fraser Health Authority.

.

Facebook: @DanaLMiller

.

Website: danamiller.ca

.

• Who is your favourite superhero, and why? Any Canadian superhero.

.

There are 16 candidates running for six councillor seats with the City of Langley. The following arequestions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: None. Family obligations, as I am executor of an estate, make my residence about 10 minutes outside of Langley City.

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 16+

.

3. How many Langley City council meetings have you attended in the past year?

Answer: None. I attended and I have spoken at other City council meetings.

.

4: Should the City be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Yes.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes. Langley may not receive exactly what it wants in terms of transit, though any increase in moving Langley residents, products, and services to and fro is better than exclusion from increased transit and transportation.

.

6. Should the City’s industrial area be phased out in favour of residential and commercial development?

Answer: No.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No.

.

8. Do you agree with the growth estimates for Langley City in its new Nexus of Community strategic plan?

Answer: Don’t know. Inevitably, Langley will grow in population, though uncertain on the specific numerical estimates.

.

9. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No.

.

10. Should the City fund an arts centre?

Answer: No.

.

11. Does Langley City need an indoor swimming pool?

Answer: Yes.This is probable and may be required as the City grows in population and climate continues to change.

.

12. Should Langley City lobby for its own urgent care centre?

Answer: Yes.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes.

.

14. Should the City amalgamate with the Township?

Answer: Yes.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley City being pushed to grow too fast?

Answer: No.

.

17. Should Langley City take more direct action to combat the opioid crisis locally?

Answer: Yes.

.

18. Should the City encourage the creation of more rental and low-income housing?

Answer: Yes.

.

19. Should the City taxes be cut by cutting services?

Answer: No.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No.

Just Posted

VIDEO: British couple vacationing detained after ‘accidentally’ crossing Langley-Lynden border

CBP claims individuals were denied travel authorization, crossing was deliberate

10 Questions: Langley-Aldergrove canidates answer

See how six candidates responded to our questions this election

Truck takes out porch in Langley

Langley RCMP investigate accident for impaired charges

Report of gun causes police scramble in Langley

Police are still investigating a possible robbery

VIDEO: B.C. man’s yard comes alive with grizzlies at night

Malakwa man has captured images of 12 different grizzlies on video

Man who orchestrated Mission murders gets day parole after serving less than three years

Victims’ parents express grief, outrage over parole board decision

Woman, 24, faces life-altering injuries after being dragged 4 blocks by vehicle in Vancouver

A gofundme account says the woman will have to undergo multiple complex surgeries

Fatal overdoses down by 33% in B.C., but carfentanil deaths continue to spike

Carfentanil, an illicit drug more powerful than fentanyl, causing more deaths than ever

A year after pot legalization in Canada, it’s a slow roll

It’s one year into Canada’s experiment in legal marijuana, and hundreds of legal pot shops have opened

ELECTION 2019: Climate strikes push environment to top of mind for federal leaders

Black Press Media presents a three-part series on three big election issues

Most Read