ELECTION: Langley City council candidate Jack Arnold

A Voter’s Guide to key election questions.

Jack Arnold

Running for a seat on council in the City of Langley

.

Retired, 71

.

• Have you held office in past? If so, please specify: Yes. First elected in 1990.

.

Candidate provided bio: Born in Toronto in 1947. Raised by my mom with my three brothers. Served in the Royal Canadian Air Force in the 1960s.

Moved to Vancouver in 1969 and Langley in 1977.

Coached football, baseball, ball hockey for years.

Ran a successful Langley business 1982 to 1989.

Ran for City council in 1988. Not elected. Attended all council meetings for the next two years. Elected to council in 1990. Been there ever since.

Served on most council committees since including chairing police committee, youth committee, advisory planning committee. Recipient of the Government of Canada Award of Excellence and a recipient of a Queens Jubilee Medal. Politically Independent.

No party membership. Langley City resident.

.

Email: langleylad@shaw.ca

.

Phone: 604-309-4015

.

• Who is your favourite superhero, and why? No Superherose, but my heroes growing up were Paul Hellyer, Dr. Bob, and Martin Luther King Jr.

.

There are 16 candidates running for six councillor seats with the City of Langley. The following arequestions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Nicomekl

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 41

.

3. How many Langley City council meetings have you attended in the past year?

Answer: All, except a few I missed for illness.

.

4: Should the City be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: No.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes. However we are a small portion of the route so we need to cooperate with Surrey.

.

6. Should the City’s industrial area be phased out in favour of residential and commercial development?

Answer: No. Industry creates jobs.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No.

.

8. Do you agree with the growth estimates for Langley City in its new Nexus of Community strategic plan?

Answer: Yes.

.

9. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: Yes. Similar to Abbotsford, Delta, and White Rock.

.

10. Should the City fund an arts centre?

Answer: No. A partnership would be more affordable.

.

11. Does Langley City need an indoor swimming pool?

Answer: No. our outdoor pool is very popular and we already paid a great portion of Blair pool.

.

12. Should Langley City lobby for its own urgent care centre?

Answer: No. Province’s responsibility.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: No.

.

14. Should the City amalgamate with the Township?

Answer: No.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley City being pushed to grow too fast?

Answer: No.

.

17. Should Langley City take more direct action to combat the opioid crisis locally?

Answer: No. Already paying more than our share. Province should pay for our firefighters to attend medical calls.

.

18. Should the City encourage the creation of more rental and low-income housing?

Answer: Yes.

.

19. Should the City taxes be cut by cutting services?

Answer: No.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No. Should there be a limit to how long your boss let you work for him before he fires you?

Just Posted

VIDEO: British couple vacationing detained after ‘accidentally’ crossing Langley-Lynden border

CBP claims individuals were denied travel authorization, crossing was deliberate

10 Questions: Langley-Aldergrove canidates answer

See how six candidates responded to our questions this election

Truck takes out porch in Langley

Langley RCMP investigate accident for impaired charges

Report of gun causes police scramble in Langley

Police are still investigating a possible robbery

VIDEO: B.C. man’s yard comes alive with grizzlies at night

Malakwa man has captured images of 12 different grizzlies on video

Man who orchestrated Mission murders gets day parole after serving less than three years

Victims’ parents express grief, outrage over parole board decision

Woman, 24, faces life-altering injuries after being dragged 4 blocks by vehicle in Vancouver

A gofundme account says the woman will have to undergo multiple complex surgeries

Fatal overdoses down by 33% in B.C., but carfentanil deaths continue to spike

Carfentanil, an illicit drug more powerful than fentanyl, causing more deaths than ever

A year after pot legalization in Canada, it’s a slow roll

It’s one year into Canada’s experiment in legal marijuana, and hundreds of legal pot shops have opened

ELECTION 2019: Climate strikes push environment to top of mind for federal leaders

Black Press Media presents a three-part series on three big election issues

Most Read