Serena Oh

ELECTION: Langley City mayoralty candidate Serena Oh

A Voter’s Guide to key election questions.

Serena Oh

Running for mayor in the City of Langley

.

Advisor for the highest ranking politicians (2015-18), 60

.

• Have you held office in past? If so, please specify: Not answered

.

Candidate provided bio: Residency: Langley. Volunteering: BC Seniors Games, seniors resources society. Top issues: 1. Affordable housing, poverty reduction. 2. Safe healthy, vibrant City. 3. Clean rapid transit.

.

Phone: 778-277-1110

Email: serenaoh100@gmail.com

.

• Who is your favourite superhero, and why? Serena Oh is my superhero, honest, kind, loving, courageous, bold, problem-solver, never give up, strong leadership.

.

There are three candidates running for the City of Langley’s mayor’s chair. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Douglas

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: Five years

.

3. How many Langley City council meetings have you attended in the past year?

Answer: 5-7

.

4: Should the City be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Work with federal government.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: No.

.

6. Should the City’s industrial area be phased out in favour of residential and commercial development?

Answer: Yes.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: No.

.

8. Do you agree with the growth estimates for Langley City in its new Nexus of Community strategic plan?

Answer: No.

.

9. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: Yes.

.

10. Should the City fund an arts centre?

Answer: Yes.

.

11. Does Langley City need an indoor swimming pool?

Answer: No.

.

12. Should Langley City lobby for its own urgent care centre?

Answer: No. Work with Township.

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes. Review.

.

14. Should the City amalgamate with the Township?

Answer: No. Homeless issues work with Township.

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes.

.

16. Is Langley City being pushed to grow too fast?

Answer: No.

.

17. Should Langley City take more direct action to combat the opioid crisis locally?

Answer: Yes.

.

18. Should the City encourage the creation of more rental and low-income housing?

Answer: Yes.

.

19. Should the City taxes be cut by cutting services?

Answer: No.

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: Yes.

Just Posted

UPDATED: Condolences pour forth from community after passing of Langley-Aldergrove MP Mark Warawa

The Conservative Member of Parliament and long-time community advocate died in hospice this morning

PHOTOS: Active call emerges during Aldergrove fire hall open house

Families got to witness not just a demonstration, but Township firefighters in action

Once-homeless Lower Mainland veteran hopes government provides help

James French, formerly Sgt. French, found himself on the streets in Langley a few years ago

Minister promises changes on ALC housing rules that stymied Langley family

The three-generation Langley family has been in limbo over placing a modular home for grandparents

Porsche drivers start charity drive in Langley

Sportscars take luxury route to Whistler for firefighters

VIDEO: Rare white killer whale captured by drone near Campbell River

The transient orca has been named Tl’uk, a Coast Salish word that means ‘moon.’

B.C.-born Carey Price brings young fan to tears at NHL Awards banquet

Anderson Whitehead first met his hockey idol after his mother died of cancer

Licence issue delays boozing while cruising on BC Ferries

Planned June launch for alcohol sales delayed

B.C. school mourns after 13-year-old killed by fallen tree on field trip

Teenager died after being struck and pinned by tree while on a field trip near Sooke

B.C. temporarily halts resource development to protect caribou

The caribou population in northeastern B.C. has dwindled over the last two decades

Students disciplined after anti-LGBTQ signs posted in Kamloops high school

Vessy Mochikas, SD73’s principal for inclusive education, called incident a learning opportunity

‘The Fonz’ gives thumbs up in letter to dyslexic students at B.C. school

Students in Maple Ridge reached out to Henry Winkler after reading one his Zipster books.

B.C. teen killed by falling tree near Victoria

Second youth also injured in freak incident during field trip at Camp Barnard near Sooke

Most Read