Angie Quaale

ELECTION: Langley Township council candidate Angie Quaale

A Voter’s Guide to key election questions.

Angie Quaale

Running for council in Langley Township

.

Chef/author/entrepreneur, 50

.

• Have you held office in past? If so, please specify: Yes, one term as a municipal councillor

.

Candidate provided bio: It has been an absolute privilege serving you for the past four years, and I very much look forward to continuing my work on the issues that are important to you: access to affordable housing, addressing the needs of our senior & youth populations, creating arts and performance spaces, improving our existing infrastructure and economic development in Aldergrove.

Working with our fire department and RCMP to enhance public safety and crime reduction, economic development as well as building sustainable, walkable neighbourhoods remains a top priority to me.

I will continue to be a strong voice for ride sharing, better access to transit & EV charging stations throughout the municipality. All of this, while working hard make sure your hard earned tax dollars are well spent.

We must strike a balance maintaining our city in the country, small town charm while providing our growing population with the amenities they desire.

.

Website: www.angiequaale.com

.

Facebook: @QuaaleAngie

.

Phone: 604-728-0560

.

• Who is your favourite superhero, and why? Catwoman. Her boyfriend was Batman, they were the original power couple.

.

There are 23 candidates running for eight Langley Township council seats. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Walnut Grove

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 12 years

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: I haven’t missed a single meeting

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: No

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Don’t know.

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer: Yes

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: Yes

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: Yes but we have a doctor deficit. We must, as a municipality, find creative ways to attract doctors to work and live in our community to better serve the basic medical needs of our residents. More community based healthcare would take a significant amount of pressure off the existing hospital and free up capacity.

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: Yes, we are preserving it, but not doing enough to make sure it is being farmed.

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: Yes

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: Don’t know

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: No

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: Yes, with conditions

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: No

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: No

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: Yes

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: Yes

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: No

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No

Just Posted

VIDEO: British couple vacationing detained after ‘accidentally’ crossing Langley-Lynden border

CBP claims individuals were denied travel authorization, crossing was deliberate

10 Questions: Langley-Aldergrove canidates answer

See how six candidates responded to our questions this election

Truck takes out porch in Langley

Langley RCMP investigate accident for impaired charges

Report of gun causes police scramble in Langley

Police are still investigating a possible robbery

VIDEO: B.C. man’s yard comes alive with grizzlies at night

Malakwa man has captured images of 12 different grizzlies on video

Man who orchestrated Mission murders gets day parole after serving less than three years

Victims’ parents express grief, outrage over parole board decision

Woman, 24, faces life-altering injuries after being dragged 4 blocks by vehicle in Vancouver

A gofundme account says the woman will have to undergo multiple complex surgeries

Fatal overdoses down by 33% in B.C., but carfentanil deaths continue to spike

Carfentanil, an illicit drug more powerful than fentanyl, causing more deaths than ever

A year after pot legalization in Canada, it’s a slow roll

It’s one year into Canada’s experiment in legal marijuana, and hundreds of legal pot shops have opened

ELECTION 2019: Climate strikes push environment to top of mind for federal leaders

Black Press Media presents a three-part series on three big election issues

Most Read