Stacey Wakelin

ELECTION: Langley Township council candidate Stacey Wakelin

A Voter’s Guide to key election questions.

Stacey Wakelin

Running for council in Langley Township

.

Volunteer and retail advocate, 42

.

• Have you held office in past? If so, please specify: No

.

Candidate provided bio: Stacey has lived and worked in the Langley area for almost 13 years.

She is the former co-owner of Langley’s Clipper Street Scrapbook Co.; founder of BC Parents for Inclusivity Facebook group; and organizer of community events designed to provide opportunities for neighbours to connect.

Stacey is action-oriented, efforts with refugees, people experiencing homelessness, and with LGBT youth over the last few years have been her focus.

Municipal government absolutely has the potential to make life better for everyone.

Entering politics was never in her life plan, but helping people has always been a part of Stacey’s life.

Putting people first does not mean ignoring the economy, the environment, or social sustainability.

We need a balanced framework for development so that each Township resident is considered and included in the community. Our Township is growing at a tremendous pace.

Let’s have a council that listens to the voices within it.

.

Website: www.staceywakelinforlangley.ca

.

Facebook: @VoteStaceyWakelin

.

Phone: 778-808-8954

.

Twitter: @StaceyWakelin

.

• Who is your favourite superhero, and why? A local high school student, in the midst of an exceptionally difficult time in their life, chose to use their voice to make life better for others. They did that by speaking in our school’s to inform and inspire others to always be kind and inclusive of all.

.

There are 23 candidates running for eight Langley Township council seats. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Willoughby

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 13

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: Four, and have watched many meetings on the TOL website (livestream)

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: Yes

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: Yes, however, we need transit NOW and Skytrain will not be moving forward.

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer: Yes, in partnership with other organizations.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: Yes. If needed.

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: Yes. I would also like to see a community health centre in the Township. This facility could provide a variety of services and perhaps take some of the stress off of the hospital.

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: No

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: Yes

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: Yes

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: No

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: Yes

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: Yes

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: Yes

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: Yes

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: Yes

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

Barry Brinkwater with a chandelier from a real-life haunted house that has been added to the Brinkworth Dungeon at 22260 48th Ave (Dan Ferguson/Langley Advance Times)
VIDEO: Final year for Brinkworth Dungeon in Langley

Even bigger and better than previous editions for it’s last hurrah

Joseph Richards Group, which operates 25 restaurants, pubs, and establishments in the Lower Mainland – including several in Langley – was presented with a collaboration award from the chamber. (Special to Langley Advance Times)
Resilient Langley businesses lauded for their COVID twists

Langley chamber of commerce held its annual business award, but morphed it into a ‘community edition’

Students at Langley’s Brookswood school were among an estimated 85,000 students who cast ballots representing all 87 electoral districts in the province, mirroring the actual election (file)
How would young people have decided the B.C. Election? We have an answer.

In Langley, Maple Ridge and neighbouring Abbotsford ridings, the winners would be the same

Halloween houses around Aldergrove. (Ryan Uytdewilligen/Aldergrove Star)
PHOTOS: Halloween houses around Aldergrove

Ghosts, goblins, and gravestones are covering front yards this October

Fort Langley’s Jackson Jacob burned up Surrey’s Northview Golf and Country Club, burning up the course with a 10-undert par 62 and setting a UFV scoring record in tournament play as the BC Rivalry Series continued on Wednesday, Oct. 21, 2020 (Bob Frid/UBC Athletics)
A record-setting performance by Fort Langley golfer Jackson Jacob

Set new UFV team scoring record with blistering round of play at Northview

NDP Leader John Horgan celebrates his election win in the British Columbia provincial election in downtown Vancouver, B.C., Saturday, Oct. 24, 2020. THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward
Horgan celebrates projected majority NDP government, but no deadline for $1,000 deposit

Premier-elect says majority government will allow him to tackle issues across all of B.C.

A police pursuit ended with an arrest in Williams Lake on Highway 97 Sunday afternoon. (Facebook video screenshot)
Video catches police pursuit that ends with man kicked, punched in Williams Lake

A video of the arrest is getting widely shared on social media

This Crescent Beach home, located at 12505 22 Ave., was subject of a police search warrant June 18. (Google image)
Civil forfeiture office alleges $2M Surrey home was used to launder cannabis money

Court documents request the home, and $85,000 to be turned over to the government

FILE – Prime Minister Justin Trudeau greets Premier John Horgan during a press conference at the BC Transit corporate office following an announcement about new investments to improve transit for citizens in the province while in Victoria on Thursday, July 18, 2019. THE CANADIAN PRESS/Chad Hipolito
Trudeau congratulates Horgan on NDP’s election victory in British Columbia

Final count won’t be available for three weeks due to the record number of 525,000 ballots cast by mail

Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

Join Black Press Media and Do Some Good

Pay it Forward program supports local businesses in their community giving

Comedic actor Seth Rogen, right, and business partner Evan Goldberg pose in this undated handout photo. When actor Seth Rogen was growing up and smoking cannabis in Vancouver, he recalls there was a constant cloud of shame around the substance that still lingers. Rogen is determined to change that. (Maarten de Boer ohoto)
Seth Rogen talks about fighting cannabis stigma, why pot should be as accepted as beer

‘I smoke weed all day and every day and have for 20 years’

Provincial Green Party leader Sonia Furstenau speaks at Provincial Green Party headquarters at the Delta Victoria Ocean Pointe in Victoria. (Arnold Lim / Black Press)
VIDEO: Furstenau leads BC Greens to win first riding outside of Vancouver Island

Sonia Furstenau became leader of BC Greens one week before snap election was called

NDP Leader John Horgan elbow bumps NDP candidate Coquitlam-Burke Mountain candidate Fin Donnelly following a seniors round table in Coquitlam, B.C., Tuesday, October 20, 2020. THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward
Horgan, NDP head for majority in B.C. election results

Record number of mail-in ballots may shift results

Most Read