ELECTION: School trustee Township candidate Rod Ross

A Voter’s Guide to key election questions.

Rod Ross

.

Running for school trustee in the Township of Langley

.

Educator, 61

.

Have you held office in past? If so, please specify: Served the school district for 25 years.

.

Candidate provided bio:

Served the school district for 25 years. Why am I running for another term? I am concerned about our future. I can see a future need for facilities in particular in the Willoughby area where growth is constant..

.

Twitter: @rodross

Website: rodross.ca

Phone: 604-866-6895

.

Who is your favourite superhero, and why? Winston Churchill. He inspired a nation.

.

There are 12 candidates running for seven positions on Langley School Board. The following are questions asked of each trustee hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Walnut Grove

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 30 years

.

3. How many Langley School Board meetings have you attended in the past year?

Answer: All.

.

4: Do you support the use of the SOGI resources in Langley schools?

Answer: Yes.

.

5. Should school districts once again have authority over municipal school taxation?

Answer: No.

.

6. Are school administrators overpaid?

Answer: No.

.

7. Should the province have the power to dismiss school boards?

Answer: Yes.

.

8. Should Langley offer incentives to attract more teachers?

Answer: Yes.

.

9. Do schools rely too much of parent fundraising efforts?

Answer: No.

.

10. Should the district do more to lobby for new schools in the faster growing areas?

Answer: Yes.

.

11. Do you think the province is underfunding public education?

Answer: No.

.

12. Should the school district solicit corporate money by way of sponsorship to fund education?

Answer: Yes.

.

13. Should the school district cut down on using technology, like iPads and computers – to save money?

Answer: No.

.

14. Should the district have a strategy to reduce portables?

Answer: Yes.

.

15. Should we re-instate the previous busing boundaries for students?

Answer: No.

.

16. Should students requiring extra attention – such as ESL or those with behavioural or learning disabilities –betaught separately from other students?

Answer: No.

.

17. Do you support increasing the amount of international students to help fund education?

Answer: No.

.

18. Should a trustee live in the community they want to serve in?

Answer: Yes.

.

19. Should there be a limit to the number of consecutive terms a trustee can serve?

Answer: No.

.

20. Should the district redevelop vacant school sites to bring in revenue?

Answer: No.

Just Posted

VIDEO: British couple vacationing detained after ‘accidentally’ crossing Langley-Lynden border

CBP claims individuals were denied travel authorization, crossing was deliberate

10 Questions: Langley-Aldergrove canidates answer

See how six candidates responded to our questions this election

Truck takes out porch in Langley

Langley RCMP investigate accident for impaired charges

Report of gun causes police scramble in Langley

Police are still investigating a possible robbery

VIDEO: B.C. man’s yard comes alive with grizzlies at night

Malakwa man has captured images of 12 different grizzlies on video

Man who orchestrated Mission murders gets day parole after serving less than three years

Victims’ parents express grief, outrage over parole board decision

Woman, 24, faces life-altering injuries after being dragged 4 blocks by vehicle in Vancouver

A gofundme account says the woman will have to undergo multiple complex surgeries

Fatal overdoses down by 33% in B.C., but carfentanil deaths continue to spike

Carfentanil, an illicit drug more powerful than fentanyl, causing more deaths than ever

A year after pot legalization in Canada, it’s a slow roll

It’s one year into Canada’s experiment in legal marijuana, and hundreds of legal pot shops have opened

ELECTION 2019: Climate strikes push environment to top of mind for federal leaders

Black Press Media presents a three-part series on three big election issues

Most Read