Langley Township councillor Margaret Kunst will be the Liberal candidate in Langley East. (Special to Langley Advance Times)

Langley Township councillor Margaret Kunst will be the Liberal candidate in Langley East. (Special to Langley Advance Times)

Candidate Q&A: Margaret Kunst

Margaret Kunst is running for the BC Liberals in Langley East

Margeret Kunst, Liberal

Kunst is a small busines owner and director of the PuCKS Powerplay Foundation

BIO:

Margaret Kunst is a proud Langley resident with deep roots in the community.

In 2018, she entered into local politics and was elected to the Council of the Township of Langley. She enjoys sitting on the Heritage and Refugee & Immigrant Advisory Committees as well being a member of the Tourism of Langley Board.

Margaret and her husband owned a small business in the agriculture sector for over 20 years. She has served for 10 years as operations director for the PuCKS Powerplay Foundation, a registered charity that promotes community connection for youth through literacy and sport.As a volunteer she is passionate about helping new Canadians establish their lives in the community of Langley.

Margaret and her husband of 32 years have 4 children and 2 grandchildren.

She looks forward to using her experience in local government on community boards and committees to give voice to the citizens of Langley-East as their new Member of the Legislative Assembly.

Facebook: www.facebook.com/MargKunst/

Website: www.bcliberals.com/team/margaret-kunst/

Email: margaret.kunst@bcliberals.com

.

CANDIDATE Q&A:

To help voters make their choices on election day, the Langley Advance Times is asking local candidates a series of questions on issues of importance, asking each candidate to participate.

They were asked to a ‘yes’, a ‘no,’ or a ‘don’t know’ (Y,N,D) response to EACH of the numbered questions for the grid published in the Oct. 15 edition of The News. Candidates were also invited to expand on ANY OR ALL of the questions (to a maximum of 200 words each), with one of their choice to be included in our print edition on Oct. 22. Here’s all their replies.

1. Would you vote to fund additional supportive housing units in Langley to reduce homelessness?

Answer: Yes. Homelessness is a growing concern in Langley and needs a multifaceted approach. People experiencing homelessness need the proper mental health and addiction supports in place to properly address this issue.

2. Is lowering taxes the best route to economic recovery from the COVID-19 recession?

Answer: Yes. It is part of the BC Liberals economic recovery plan to help everyone keep more of their hard-earned money in BC, with an average family saving $1,700 a year from the PST holiday. As well, will provide support to small businesses who’ve been hit so hard during difficult this time.

3. Should the province provide B.C. residents with a universal basic income?

Answer: No. The BC government has many programs in place to address specific challenges such as poverty, mental health, old age and people with disabilities. A basic income would result in much higher taxes for everyone who pays income tax.

4. Should the B.C. government restrict large, industrial cannabis greenhouses from operating in the ALR?

Anser: No. A BC Liberal government would aggressively lobby the federal government to ensure that regulations in place that say cannabis greenhouses use the most up-to-date technology to mitigate odor are enforced. If they can’t meet those requirements, then the proper authorities should restrict their operation as this has had a great impact on the quality of life for residents here in the Township of Langley.

5. Should the B.C. government speed up the widening of Highway One into the eastern Fraser Valley?

Answer: Yes. This is an issue that impacts the daily lives of so many people who live in the Lower Mainland, not to mention the safety, environment and economic concerns.

6. Should cities and school districts be allowed to go into debt during the pandemic?

Answer: No. The province already funds school districts and should take care of any shortfall.

For cities, the senior level of governments must work with municipalities to deal with the impact of the pandemic.

7. Should the province stop prosecuting drug possession to help fight the overdose epidemic?

Answer: No. Addiction needs to be treated as a health issue as our leader Andrew Wilkinson has said – treat the problem, stop the harm. Only when we can get to the root of the problem such as mental health issues, trauma or abuse, can we end the cycle of addiction

For those who are large scale drug dealers for the purpose of drug trafficking they deserve to be prosecuted.

8. Should the province divert funding away from policing and towards social and mental health services?

Answer: No. The BC Liberals have introduced a plan that increases policing and mental health resources. We would add 200 more officers, establish more Integrated Mobile Crisis Response to respond to mental health-related emergency calls and 100 more psychiatric social workers/nurses.

9. In the era of Black Lives Matter, should B.C. increase the penalties for hate speech?

Answer: Yes. We must take a strong stand against racism and discrimination of all kinds.

10. Would you support more public schools moving to a year-round education model?

Answer: Yes. There are schools where this works really well for students and families who attend but recognizing that it should be a decision left for each individual schools to make.

.

OTHER LOCAL CANDIDATE Q&As:

Langley Riding:

Candidate Q&A: Shelly Jan

Candidate Q&A: Bill Masse

Candidate Q&A: Andrew Mercier

Candidate Q&A: Mary Polak

.

Langley East Riding:

Candidate Q&A: Megan Dykeman

Candidate Q&A: Alex Joehl

Candidate Q&A: Tara Reeve

Candidate Q&A: Ryan Warawa

Candidate Q&A: Cheryl Wiens

________________________________

Like us on Facebook and follow us on Twitter

• If there is more to this issue, please let us know about it. Email us at editor@mapleridgenews.com. We look forward to hearing from you. In the meantime, like us on Facebook or follow us on Twitter.

BC politicsBC Votes 2020Maple Ridge

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

The new FVRL Express Service was inaugurated during the pandemic. The system is seen here in Maple Ridge’s branch. (Special to Black Press Media)
FVRL not currently planning for fundraising foundation

The largest library system in B.C. has a dozen small volunteer groups instead

The RCMP was called to a condo complex in Langley City in the early hours of Jan. 18, 2021, for a shooting. (Shane Mackichan/Special to the Langley Advance Times)
Our View: Too many shootings as gang war continues

We need to ask what more we could be doing to stop the endless gang wars

A lawsuit over three stormwater floods of a building over the past year has been launched against Langley City. (Langley Advance Times file)
Flooded apartment building sparks lawsuit against Langley City

A downtown landlord claims a lack of storm sewer upgrades is negligence

Maj.-Gen. Dany Fortin, vice-president of logistics and operations at the Public Health Agency of Canada, speaks at a news conference on the COVID-19 pandemic in Ottawa, on Friday, Jan. 15, 2021. THE CANADIAN PRESS/Justin Tang
B.C. records 500 new COVID-19 cases Wednesday, 14 deaths

Outbreak at Surrey Pretrial jail, two more in health care

Vancouver Canucks’ Travis Hamonic grabs Montreal Canadiens’ Josh Anderson by the face during first period NHL action in Vancouver, Wednesday, Jan. 20, 2021. THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward
Horvat scores winner as Canucks dump Habs 6-5 in shootout thriller

Vancouver and Montreal clash again Thursday night

A woman writes a message on a memorial mural wall by street artist James “Smokey Devil” Hardy during a memorial to remember victims of illicit drug overdose deaths on International Overdose Awareness Day, in the Downtown Eastside of Vancouver, on Monday, August 31, 2020. THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck
B.C. paramedics respond to record-breaking number of overdose calls in 2020

On the front lines, COVID-19 has not only led to more calls, but increased the complexity

Eighteen-year-old Aidan Webber died in a marine accident in 2019. He was a Canadian Junior BMX champion from Nanaimo. (Submitted)
Inadequate safety training a factor in teen BMX star’s workplace death in 2019

Aidan Webber was crushed by a barge at a fish farm near Port Hardy

Cannabis bought in British Columbia (Ashley Wadhwani/Black Press Media)
Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

Southern resident killer whales in B.C. waters. Research shows the population’s females are more negatively influenced by vessel traffic than males. (Photo supplied by Ocean Wise Conservation Association)
Female orcas less likely to feed in presence of vessel traffic: study

Research the southern resident population raises concerns over reproduction capacity

(Black Press Media files)
Transport Canada not budging on enclosed deck rules, despite calls from BC Ferries union

There have been at least 23 cases of the U.K. variant detected in Canada, four of which are in B.C.

The Elk Valley Hospital is adapting to meet the needs of patients in the Elk Valley.
1-in-5 COVID tests coming back positive in and around Fernie, sparking concern

Dr Ron Clark of Elk Valley Hospital said one in five tests was returning positive for COVID-19

Ralliers gather in front of the Cityviews Village apartment building in Maple Ridge to protest attempts to evict low-income tenants by the building owner. (Ronan O’Doherty - The News)
Tenants protest pressure tactics by new landlord at Maple Ridge apartment building

Protest held in front of Cityviews Village on 223 St. Tuesday to rally against low-income evictions

Most Read